Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie

NVP congres ‘Verkeerd verbonden’

01-12-2021 | Algemeen

NVP congres ‘Verkeerd verbonden’

Op 10 december a.s. neemt onze bestuursvoorzitter Marc Daemen tijdens de Dag van de Psychotherapie deel aan een paneldiscussie. Samen met systeemtherapeute Karin Wagenaar en psychoanalytica Sacha de Reuver wordt hij door Coen Verbraak geïnterviewd over de psychologie en biologie van menselijk contact in de klinische praktijk.
Lees verder

Jaar gratis lidmaatschap IAGP

01-11-2021 | Algemeen

De International Association for Group Psychotherapy and Group Processes (IAGP) biedt leden van de NVGP een jaar gratis lidmaatschap aan. Dit aanbod is bedoeld voor professionals, opleidelingen die met groepen werken.
Lees verder

De angst van de psychotherapeut

21-10-2021 | Algemeen

Regelmatig wordt onderzoek gedaan en gepubliceerd over angsten en de behandeling ervan bij patiënten. Over de angst van de (groeps)therapeut en hoe de therapeut daarmee om kan gaan is in de literatuur niet veel te vinden.
Lees verder

Netwerkers, creatieve geesten en organisatietalenten gezocht!

20-10-2021 | Algemeen

De NVGP is achter de schermen bezig om de PR-commissie van de vereniging uit te breiden met belangstellenden die creatieve ideeën hebben over hoe we ons als vereniging nog beter en prominenter op de kaart kunnen zetten.
Lees verder

Marc Daemen nieuwe voorzitter NVGP

03-06-2021 | Algemeen

De spreekwoordelijke voorzittershamer is op 2 juni jl. door José van Reijen overgedragen aan Marc Daemen. Na 4 Jaar van waardevolle dienst, van nieuwe ideeën, van netwerken, van organiseren, van vakkennis en van inspireren hebben José van Reijen en Niels Tinga hun bestuursfunctie neergelegd.
Lees verder

NVGP-Praktijkrichtlijnen Groepsbehandeling in de GGZ

05-10-2020

Vanaf heden kunt u op de website de NVGP-Praktijkrichtlijnen voor Groepsbehandeling in de (Geestelijke) Gezondheidszorg voor de GGZ vinden. De Richtlijnen zijn - onder redactie van Rob Koks en Pepijn Steures - geschreven door een 25 tal auteurs, allen experts in de praktijk van groepstherapie.
Lees verder

Richtlijn GGZ en corona

05-08-2020 | Corona

Als vereniging volgen we de richtlijn GGZ en Corona. Deze is gemaakt met input van GGZ-Instellingen, NVvP, P3NL, V&VN, NIP, VVNG en GGZ Nederland, is gebaseerd op de RIVM-richtlijnen en goedgekeurd door het RIVM.
Lees verder