Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie
Home / Congres

Groepstherapiecongres

Op vrijdag 24 maart 2023 vond het laatste NVGP congres plaats over het thema diversiteit.  Het thema werd uitgewerkt op een aantal gebieden. Hoe kunnen we ten aanzien van een meer diverse behandelpopulatie als groepstherapeuten empathie en zorg blijven bieden aan het individu en tevens het groepspsychotherapeutisch handelen blijven baseren op standaarden die in universele expertise en richtlijnen zijn vervat? Hoe zit het met methodische diversiteit?  Moeten we per doelgroep meer naar een standaard toe of maakt de persoonlijke aanpassing van een methode een therapeut effectief? Welke rol speelt diversiteit in de menselijke evolutie, hoe zinvol en relevant is het en waar wordt het ineffectief? Hoe gaan we om met het spanningsveld tussen universaliteit en specificiteit?

Een impressie van de keynote lezingen door door Frans de Waal, Joost Hutsebaut en Catherine Mela  is verschenen in ons tijdschrift Groepen.

Het volgende congres zal plaatsvinden op vrijdag 22 maart 2024  in congrescentrum Antropia in Driebergen. Met wederom een inspirerend programma met keynotes en workshops.