Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie

Workshop CULTURELE SENSITIVITEIT EN GROEPSTHERAPIE

07-05-2021 | Algemeen

Voorafgaand aan de ALV op 2 juni a.s. organiseert het bestuur een workshop CULTURELE SENSITIVITEIT EN GROEPSTHERAPIE Door Mayaris Zepeda Mendez Gratis voor NVGP-leden! Afgelopen periode en vooral tijdens en na het congres hebben we gehoord dat onder de leden belangstelling bestaat om in het kader van de NVGP bezig te gaan met maatschappelijke thema’s zoals groepsdenken, splitsing en verbinding, anti groepsfenomenen, scape goat.
Lees verder

De NVGP ZOEKT JOU ALS ONDERZOEKSAMBASSADEUR

20-04-2021 | Algemeen

Ben jij geïnteresseerd in therapiegroepen en in wetenschappelijk onderzoek dan zoekt de NVGP jou. Voor een project in samenwerking met Prof. dr. Sandra Schruijer en Prof. dr. Petru Curşeu zijn wij op zoek naar een enthousiaste groep die zich wil committeren aan een nieuw project als ambassadeur van een onderzoek.
Lees verder

NVGP-Praktijkrichtlijnen Groepsbehandeling in de GGZ

05-10-2020

Vanaf heden kunt u op de website de NVGP-Praktijkrichtlijnen voor Groepsbehandeling in de (Geestelijke) Gezondheidszorg voor de GGZ vinden. De Richtlijnen zijn - onder redactie van Rob Koks en Pepijn Steures - geschreven door een 25 tal auteurs, allen experts in de praktijk van groepstherapie.
Lees verder

Richtlijn GGZ en corona

05-08-2020 | Corona

Als vereniging volgen we de richtlijn GGZ en Corona. Deze is gemaakt met input van GGZ-Instellingen, NVvP, P3NL, V&VN, NIP, VVNG en GGZ Nederland, is gebaseerd op de RIVM-richtlijnen en goedgekeurd door het RIVM.
Lees verder