Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie

Vacature Opleidings- commissie NVGP

14-04-2023 |

Wij zoeken jou: een bevlogen groepstherapeut die met ons mee wil denken en de kwaliteit hoog wilt houden!

De Opleidingscommissie (OC) bestaat uit 5 betrokken en gezellige leden, we worden ondersteund door Melinda van Leeuwen als onze vaste secretaresse. Melinda heeft door jarenlange ervaring ook een grote dossierkennis opgebouwd die ons veelvuldig behulpzaam is gebleken. 

  • Samen maken we ons hard voor de beschrijving en toetsing van kwaliteitscriteria om (specialistisch) groepstherapeut en opleider te worden en te blijven.
  • Wij houden landelijke -psychotherapie inhoudelijke- ontwikkelingen in de gaten en vertalen die door naar ons vak van groepstherapeut en geven advies aan het bestuur.
  • We toetsen de kwaliteit van de cursussen Groepstherapie zoals die gegeven worden binnen (en buiten) de BIG-opleidingen.
  • En ieder jaar organiseren we voor de opleiders van de NVGP (dat zijn de supervisoren, cursusgevers en groepsleertherapeuten) een Scholingsmiddag: een leuke en frisse taak!
  • Wij vergaderen maximaal 7x per jaar, deels fysiek bij het NVGP-bureau in Utrecht voorafgegaan door een lekkere gezamenlijke maaltijd en deels online.

Spreekt dit verhaal je aan, kom dan eens een keer vrijblijvend kennismaken en eten met ons!

De Opleidingscommissie 
secretariaat@groepspsychotherapie.nl

V.l.n.r. Annemiek Warnik, Melinda van Leeuwen, Nard Olthof, Mieke Bossers, Lizzy Kelfkens en Monique Hupkes

Overig nieuws