Polikliniek Persoonlijkheidsstoornissen & Complex Trauma

Deze polikliniek biedt diverse behandelprogramma’s aan cliënten met een persoonlijkheidsstoornis en/of een complexe en ernstige traumagerelateerde stoornis. De behandelprogramma’s zijn divers en onderscheiden zich zowel in behandelintensiteit als wel in referentiekader.

Wij zoeken een klinisch psycholoog / psychotherapeut die tevens voorzitter zal zijn van het Schemateam en Psychodiagnostiek. Je zal werkzaam zijn op locatie De Nieuwe Valerius in Amsterdam. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team met wie je intensief samenwerkt, het team bestaat uit o.a. een beeldend therapeut, een psychomotorisch therapeut, een dramatherapeut, een psychotherapeut in opleiding, een klinisch psycholoog in opleiding, een basispsycholoog, stagiaires, GZ-psychologen en een psychiater.

Cluster Poliklinieken

Dit cluster biedt specialistische GGZ behandelingen op locaties in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Haarlem. Het poliklinische behandelaanbod is georganiseerd volgens de zorglijnen Persoonlijkheidsstoornissen & Complex Trauma, Angst, Depressie, ASS & ADHD, Bipolair, Psychosomatiek, HIV & Psychische klachten, Jong Volwassenen, Ouderen en de zorglijn Overstijgende Suïcidepreventie Polikliniek.

Er is een intensieve samenwerking met de academische afdeling, die naast opleiding een belangrijke taak heeft in de academische patiëntenzorg en in het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. GGZ inGeest is volop in ontwikkeling richting zelforganisatie binnen de teams.

Functieomschrijving:

In deze functie ben je voorzitter van het Schemateam en behandelverantwoordelijke/behandelcoördinator van één of meerdere intensieve schematherapiegroepen (23-30 jaar en/of 30 jaar en ouder) van patiënten met persoonlijkheidsproblematiek (cluster B en C). Dit is een intensieve behandelvorm van 2-3 dagen per week. Daarnaast worden er momenteel 3 ambulante groepen van 1 keer per week gegeven.

Als voorzitter werk je nauw samen met de afdelingspsychiater en de behandelverantwoordelijken van de andere groepen. Je neemt deel aan organisatiebrede kernteamoverleggen, waarbij je binnen de zorglijn Persoonlijkheidsstoornissen & Complex Trauma de schematherapie afdeling van De Nieuwe Valerius vertegenwoordigt. Als behandelverantwoordelijke/coördinator van de intensieve ambulante groepen, zet je samen met het multidisciplinaire team de behandellijn uit en coördineer je de behandelingen van de verschillende patiënten.

Werkzaamheden:

 • het geven van groepstherapiebehandelingen volgens schematherapeutisch kader;
 • het coördineren van behandelingen van de individuele cliënten als regiebehandelaar en individuele behandelgesprekken voeren, het maken van behandelplannen i.o.m. het team, brieven, ROM, diagnostiek;
 • bereidheid en bekwaamheid om werkbegeleiding te geven aan GIOS;
 • sturing geven aan het team samen met de psychiater;
 • indicatiegesprekken met patiënten voeren om na te gaan of er indicatie is voor schematherapie;
 • het verrichten van intakes als hoofdbehandelaar.

Daarnaast bestaat een deel van je taken uit psychodiagnostiek (6 uur). Je bent voorzitter team psychodiagnostiek, in nauwe samenwerking met een klinisch neuropsycholoog.

De taken die hierbij horen:

 • werkbegeleiding psychodiagnostiek geven aan een basispsycholoog die psychologisch onderzoeken doet en coördinerende taken heeft;
 • het voorzitten van het psychodiagnostiekoverleg ;
 • samenwerken met voorzitters psychodiagnostiek van de andere locaties;
 • het faciliteren van psychologisch onderzoek voor opleidelingen;
 • het superviseren GIOS-en en PIOGS;
 • ontwikkelen van beleid.

Wij vragen een volledig afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog (BIG registratie). Het samenwerken met collega’s vind je plezierig en ervaar je als iets wat voor zichzelf spreekt.

Daarnaast:

 • heb je antoonbare ervaring in de groepspsychotherapie. Bij voorkeur: groepspsychotherapeut NVGP;
 • ben je geschoold in de schematherapie en geregistreerd schematherapeut. Of bent bereid de opleiding hiertoe te volgen;
 • heb je een BAPD aantekening NIP;
 • heb je ervaring in werkbegeleiding/supervisie geven in psychodiagnostiek.

 Arbeidsvoorwaarden:

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in de AMS schaal. De functie is voor 32 uur per week, maar in overleg zijn minder uren mogelijk. Het is mogelijk direct een contract voor onbepaalde tijd aangeboden te krijgen. Daarnaast biedt GGZinGeest goede mogelijkheden voor bij- en nascholing, zoals cursussen en congressen en supervisie en/of intervisie. GGZinGeest heeft ook een Psychologen Advies Raad (PAR).

Informatie over de vacature:

Annemieke Noteboom (klinisch psycholoog en inhoudelijke manager)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Barbara Besier (psychiater)
020-7885000
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reageren

Reageren op deze vacature kan via https://www.tangram-tis.nl/10375/Vacatures/10375-02S0000WAP