Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie

Prikbordbericht

Tweeling/Meerlingengroep (online)

ONLINE|8 juni 2023

Tweeling/Meerlingengroep - Nog enkele plekken vrij in de online groepspsychotherapie voor tweelingen/meerlingen!

• Doelgroep: volwassen tweelingen en drielingen of als ''deel van'' een meerlingkoppel
•  online groep, videobellen
• Tijd: maandagmiddag 16:15 - 17:45 uur (frequentie elke maand)
• Mogelijkheid voor gesprekken met het meerlingkoppel naast de groep


Deze groep is bedoeld voor cliënten met een verwijzing naar de GGZ vanwege ervaren klachten die te maken hebben met het opgegroeid zijn  binnen een tweeling- of meerling-relatie. Soms is de onderliggende problematiek van separatie en individuatie niet zo direct zichtbaar in de gepresenteerde klachten.

Het opgroeien als twee- of drieling kan op latere leeftijd tot ingewikkeldheden leiden die voortkomen uit een innerlijke strijd: verlangen naar symbiose en samen zijn versus het verlangen naar losmaken, autonomie en een individu zijn.

Tijdens de groepsbijeenkomsten wisselen deelnemers aan de hand van specifieke thema’s -die verband hebben met meerlingproblematiek- persoonlijke ervaringen uit, en leren zij van elkaars proces en ontwikkeling. Daarbij oefenen ze met nieuw gedrag, zodat zij effectiever leren omgaan met ervaren knelpunten.

De groep wordt begeleid door het tweelingkoppel Caroline Vons en Jeantine Vons, beiden klinisch psycholoog/psychotherapeut. Zij zijn een-eige tweeling. Caroline Vons publiceerde over de behandeling van tweeling-problematiek: ‘’separeren in verbondenheid’’, en zij is tevens moeder van een tweeling

Kijk voor meer informatie op de website: www.vspc.nl

Reageer

Naar het prikbord