Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie

Online workshop 'Oplossingsgerichte groepstherapie: wat is er beter ťn wat kom je halen vandaag?†'

11-05-2022

De NVGP organiseert een reeks online workshops over groepstherapie. Telkens op een donderdagavond om 18.30 uur.  De  tweede workshop vindt plaats op 9 juni 2022 en heeft als titel 'Oplossingsgerichte groepstherapie: wat is er beter én wat kom je halen vandaag? '

Deelname is gratis en beperkt tot 20 deelnemers. De workshops vinden via zoom plaats. Aanmelden via secretariaat@groepspsychotherapie.nl

 

9 juni 2022 
Oplossingsgerichte groepstherapie: wat is er beter én wat kom je halen vandaag? 

Oplossingsgerichte groepstherapie is een doelgerichte, gestructureerde groepstherapie en focust op het versterken van de autonomie van cliënten. In deze workshop komen de theoretische en technische aspecten van oplossingsgerichte groepstherapie aan bod. De verworven theoretische en technische inzichten van oplossingsgerichte groepstherapie worden toegepast en geoefend in rollenspellen. Daarna wordt plenair gesproken over wat u meeneemt uit de workshop voor de groepen die u zelf begeleidt.

Deze workshop wordt gegeven door:
Cornelie op ten Noort, GZ- psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog en
Marien Klein, klinisch psycholoog, beiden werkzaam bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ).
Cornelie en Marien verzorgen samen  reeds drie jaar de wekelijkse Oplossingsgerichte Groepstherapie (OGT) bij de MGGZ. 

 

De andere data zijn:

8 september 2022
Het voorkomen van negatieve effecten en destructieve processen in groepstherapie

Door Silvia Pol, klinisch psycholoog/psychotherapeut, werkzaam als programma-verantwoordelijke in de driedaagse psychotherapeutische deeltijd van Scelta, GGNet. Tevens werkt ze als p-opleider van GGNet en houdt ze zich bezig met onderzoek naar levensverhalen. Ze is supervisor voor de NVGP, VGCt en NVP. 


17 november 2022
Niet voor spek en bonen maar voor het echie, want wie speelt deelt!

Door Pim van Dun en Carine Burger, beiden klinisch psycholoog-psychotherapeut, opleider van de NVGP en tevens docenten van de Psychodrama opleiding NVGP.


12 januari 2023
Echo’s uit een oorlogsverleden in de groep. 
Naoorlogse generaties; Lotgenootschap en intergenerationele patronen. 

Door Inez Schelfhout, klinisch psycholoog/psychotherapeut en groepstherapeut en Joke van Bokkem , klinisch psycholoog/psychotherapeut en systeemtherapeut, beiden werkzaam op ARQ Centrum 45.


De eerste workshop met de titel 'Op het scherp van de snede, de Covidpandemie als psychosociaal fenomeen' vond plaats op 7 april 2022.  Monique Leferink op Reinink gaf met deze workshop meer inzicht in de dynamiek van sociaalmaatschappelijke verschijnselen tijdens de Covidpandemie.


Download het gehele programma.

Overig nieuws