Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie

Studiedag Psychodrama 6 november 2021

06-11-2021 Centrum voor Psychotherapie, Klomperweg 175, Lunteren

Werken met trauma’s op basis van veiligheid, krachten en verbinding: Psychodrama, Sociometrie en het Therapeutic Spiral Model (TSM)

Live op zaterdag 6 november 2021 van 10.00 - 17.00 uur in het Centrum voor Psychotherapie van Pro Persona te Lunteren. 

De workshop wordt gedirigeerd door Ina Hogenboom, bijgestaan door Axel Eichel en is geschikt voor psychodramaturgen, psychologen, psychotherapeuten en vaktherapeuten.

         

Ina Hogeboom Registerpsycholoog NIP/ Arbeid &Organisatie, Trainer, Educator & Practioner in Psychodrama. Werkzaam in eigen praktijk in Leiden.

Axel Eichel M.SC., TSI trainer, HP psychotherapy. Werkzaam in eigen praktijk Krefeld, Duitsland.


Bij het gebruik van Psychodrama in het werk met mensen die aan trauma lijden, is het essentieel om middels warming-up te komen tot veiligheid, kracht, verbinding en cohesie voordat traumatische herinneringen worden aangepakt.
Het ‘Therapeutic Spiral Model’ heeft een traumagerichte reeks van zes veiligheidsstructuren ontwikkeld om dit soort warming-up te bieden.

Deelnemers leren enkele van deze zes TSM-veiligheidsstructuren door ze te ervaren.
Daarnaast bespreken we de achtergronden van elke structuur en koppelen we deze aan hedendaagse theorieën en wetenschappelijke bevindingen over het werken met trauma.
 
Door met TSM Psychodrama te werken, kunnen cliënten binnen hun window of tolerance begeleid worden naar posttraumatische groei, waardoor wordt voorkomen dat ze worden overweldigd door negatieve emoties en zich afsluiten.


Kosten: Leden € 65,- Niet-leden € 95,-
Accreditatie: wordt aangevraagd bij de FVB
Aanmelden

Toon overzicht