Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie

Mentale problemen bij meisjes

28-03-2024 Aristo Lunetten, UtrechtMeer informatie: https://www.leidscongresbureau.nl/events/midddagsymposium-mentale-problemen-bij-meisjes-l2342?utm_source=Mailing+Lijst&utm_medium=email&utm_campaign=l2342-oms-m1-vri-mentale-problemen-bij-meisjes

Ons volgende middagsymposium staat op de planning: "Mentale problemen bij meisjes." Recente onderzoeken wijzen erop dat veel jongeren emotionele problemen hebben. Zeker onder meisjes in het voortgezet onderwijs zijn er in de afgelopen paar jaar aanzienlijk meer meldingen gemaakt van emotionele problemen.

In dit aanstaande middagsymposium zullen we niet alleen bevindingen van onderzoek delen, maar ook dieper ingaan op de factoren die het mentale welzijn van meisjes beïnvloeden.  We behandelen onder andere het onderwerp angst en depressie bij meisjes en je hoort een ervaringsverhaal van een jongere.

Tijdens deze middag zul je kennis en praktische handvatten krijgen, zodat jij als zorg- en onderwijsprofessional beter ingespeeld bent op het gedrag van adolescente meisjes.

Toon overzicht