Het coronavirus brengt zware tijden met zich mee. Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid kan dit nog zwaarder zijn. Want hoe hou je jezelf staande als je hulp, steun en dagbesteding opeens wegvallen of (in mogelijk mindere mate) op afstand gegeven wordt? Om toch op afstand hulp te kunnen bieden heeft Scelta Deeltijd van GGNet een handboek ontworpen met tips en handvatten om op een gedegen manier door de coronacrisis heen te komen.

Het handboek ‘Welkom in de wereld met corona’ is opgesteld vanuit de dialectische gedragstherapie van Marsha Linehan en bevat daarnaast ook tips over hoe om te gaan met online beeldbellen, het behouden van een dagstructuur, maar ook over het veilig thuis zijn, thuiswerken en de omgang met kinderen die ineens thuis zijn. Want hoe ga je om met alle extra spanningen die er opeens zijn, of juist met de eenzaamheid die ervaren wordt? Via een menu kan op een simpele manier doorgeklikt worden naar onderwerpen die voor een ieder op dat moment van belang kunnen zijn.

De medewerkers van Scelta hopen dat het handboek breed benut kan worden en dat het handboek bij diegene terecht kan komen die er baat bij kan hebben.

Download hier het handboek.

 

Joomla SEF URLs by Artio